دهه فجر همزمان با جشن ۴۵ سالگی انقلاب شهرداری تهران روبان برخی از طرح های عمرانی را قیچی کرده است.

شنبه های امید و افتخار

همشهری آنلاین- زینب زینال زاده: دهه فجر همزمان با جشن ۴۵ سالگی انقلاب که شهرداری برنامه های ویژه فرهنگی و ورزشی و تفریحی پیش بینی کرده است و این روزها معابر و میادین اصلی میزبان جشن های باشکوه فجر است، به همت مدیریت شهری روبان برخی از طرح ها هم قیچی شد. پروژه هایی که بهره برداری از آنها می تواند کلان شهری تهران را به آبادنی بیشتر سوق دهد و چهره پایتخت را از کمبودها پاک کند و اما در ایام فجر قرعه افتتاح به نام کدام پروژه های تهران افتاده است؟

۱۲ بهمن؛ تقاطع غیر همسطح باقری_زین‌الدین

یکی از ۹۸ تقاطع‌های غیرهمسطح شهر تهران که با هدف کاهش مسیر، کاهش ترافیک و صرفه جویی در مصرف سوخت در دوره مدیریت شهری فعلی عملیاتی شده تقاطع غیرهمسطح بزرگراه باقری – زین الدین است. این پروژه سبب می شود تا شهروندان شرق پایتخت برای ورود به غرب تهران مسیر کمتری را طی کنند. به گفته هادی حق بین معاون فنی‌وعمرانی شهردار تهران برنامه ریزی برای تکمیل گردش‌های ترافیکی تقاطعات بزرگراهی پایتخت از یک سو و حذف دوربرگردان‌های همسطح در بزرگراه‌های شهر تهران از سوی دیگر، درحال انجام است. کاهش پیمایش‌های اضافی، روانسازی و ایمن سازی ترافیکی اهداف مهم اجرای پروژه تقاطع غیر همسطح باقری – زین الدین است. بهره برداری از این پروژه علاوه بر تسهیل دسترسی شمال به غرب این تقاطع، کاهش بار ترافیک بزرگراه شهید باقری، کاهش ۲ کیلومتر پیمایش اضافی و بالتبع کاهش زمان سفر را در پی خواهد داشت.

جزئیات پروژه

یک دستگاه پل جهتی به طول ۲۸۸ متر و عرض متوسط ۷.۴ متر

یک خط عبوری خودرو

یک خط عبوری عابر پیاده

اجرای ۳۸۴ مترطول دیوار شیبراهه

اصلاح هندسی ۳۱۸ مترطول لوپ جنوب به غرب

احداث ۲۷۰ مترطول معبر

صرفه جویی ۸۷ میلیارد تومان با تغییر طراحی پروژه

کاهش ۲ کیلومتری مسیر

۱۴ بهمن؛ بهره برداری از مدرن ترین یاور شهر کشور

ایجاد یاورشهرها برای پذیرش معتادان متجاهر نمونه اقدامات ارزشمند مدیریت شهری در این دوره است که سبب شد تا گره از مشکل معتادان متجاهر منع پذیرش باز (معتادان دارای زخم باز، صغر و کبر سنی و بیماری های اعصاب و روان) شود. در این حوزه شهرداری تهران تعهد ایجاد ۵هزار ظرفیت داشت که با افتتاح فاز دوم یاورشهر۹ این تعهد به ۷هزارو۵۰۰نفر می‌رسد. به‌گفته‌های احمد احمدی‌صدر، مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران قرار است یاورشهرها، یاری‌کننده معتادان متجاهر منع پذیرشی باشند.
ترک و رهایی از دام اعتیاد تنها رویکرد شهرداری تهران در موضوع ساماندهی و پذیرش معتادان متجاهر در یاورشهرها نیست. نگاه مدیریت شهری به این افراد مانند سایر شهروندان و حتی اعضای یک خانواده است و تلاش می‌کند با ایجاد ظرفیت‌های جدید زمینه بازگشت آنها به جامعه را فراهم کند؛ به همین دلیل رویکرد تربیتی، آموزشی و درمانی، در دستور کار قرار دارد و معتادان متجاهر پس از طی کردن ۹گام (سم‌زدایی، مهارت‌آموزی و...) می‌توانند به رهایی برسند. فاز اول یاورشهر۹ مهر۱۴۰۰ با ظرفیت هزارو۵۵۰نفر افتتاح و همان زمان کلنگ فاز دوم توسط شهردار تهران به زمین زده شد. امروز این فاز تکمیل و با ظرفیت ۲هزارو۵۰۰نفر بهره‌برداری می‌شود. یاورشهر۹ یکی از مدرن‌ترین و مجهزترین مراکز پذیرش معتادان متجاهر است و کلنگ فاز سوم یاورشهر۹ هم که مربوط به ساخت مرکز کارآفرینی، توانمندسازی و حرفه‌آموزی است، با حضور مدیران شهری به زمین زده شده است.

یاورشهرهای پایتخت

یاور شهر یک: ۵۰۰نفر ویژه معتادان کبر سنی (بالای ۶۵ سال)

باور شهر۲: ۱۰۰ نفر ویژه معتادن صغر سنی(زیر ۱۸ سال)

یاور شهر ۳: ۲۰۰ نفر ویژه معتادان دارای زخم باز

یاور شهر۴: ۱۰۰۰ نفر، (شفق)

یاور شهر ۵: ۲۰۰ نفر (زنان)

یاور شهر۶: ۱۰۰۰ نفر (اخوان)

یاور شهر۷: ۱۰۰ نفر (مردان دارای معلولیت)

یاور شهر ۸: ۱۵۰ نفر ( زنان دارای اختلال اعصاب و روان)

فاز اول یاور شهر۹: ۱۵۵۰ نفر (جاجرود)

فازدوم یاور شهر ۹: ۲۵۰۰ نفر (جاجرود)

۱۵ بهمن؛ جمع آوری آبهای سطحی اکباتان

جمع آوری و هدایت آب های سطحی سرشاخه اکباتان از این جهت حائز اهمیت است که سبب افزایش ایمنی و تاب آوری شهر در این محدوده (میدان آزادی، شهرک‌های پرجمعیت و مسیر بزرگراهی شهید لشگری و آیت الله سعیدی و ...) می شود. همچنین گستردگی جمع آوری آب های سطحی این پروژه ۸۷۰ هکتار است. به گفته هادی حق بین معاون فنی و عمران شهردار تهران،شرکت خاکریز آب این امکان را دارد که طی ۲ سال آینده کارهای عقب‌مانده را انجام دهد و ۱۵۰ کیلومتر شبکه آبهای سطحی باقی مانده را به شهر تحویل بدهد. طبق برنامه شهرداری باید سالانه ۱۰ کیلومتر کانال احدث کند و شرکت خاکریز آب تا امروز ۴۰۰ کیلومتر شبکه آب سطحی احداث کرده و باید ۱۵۰ کیلومتر دیگر را به این شبکه اضافه کند.

جزئیات پروژه

اعتبار: ۸۰ میلیارد تومان

مساحت کل پروژه: ۸۰۰ هزار هکتار

تعداد خانوار تحت پوشش: ۱۴۰ هزار

۱۶ بهمن؛ بهره برداری از نیروگاههای خورشیدی

شهرداری تهران موظف است ۲۰ درصد از مصارف ساختمان های خود را از سوخت خورشیدی تامین کند. در راستای همین موضوع ایجاد نیروگاه خورشیدی در دستور کار مدیریت شهری قرار گرفته و به گفته حلیا سادات حسینی مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران، یکی از معضلات آلودگی هوا مصرف سوخت‌های فسیلی و سوخت خودروها است. در حال حاضر بزرگترین نیروگاه خورشیدی ایجاد شده از سوی شهرداری‌های کشور در بوستان سرخه حصار ایجاد شده و ظرفیت تولید ۱۳۰۰ کیلووات، انرژی از نیروگاه‌های خورشیدی وجود دارد و در ۵۶ نقطه از شهر هم نیروگاههای خورشیدی جانمایی شده اند. امسال نیروگاهها در مناطق ۴،۵،۹ و ۲۱ در دستور کار شهرداری بود که در مناطق ۹ و ۲۱ به بهره برداری رسید.

جزئیات پروژه ها

ایجاد نیروگاه: ۴ منطقه (۴،۵،۹ و ۲۱)

ظرفیت کنونی انرژی: ۱۳۰۰ کیلووات

افزایش انرژی در سال ۱۴۰۳: ۱۰۰ کیلووات

تولید انرژی از نیروگاه مناطق ۹ و ۲۱: ۲۵۰ کیلووات

۱۷ بهمن؛ بهره برداری از ایستگاه آتش نشانی بانوان

ارتقای خدمت رسانی به شهروندان در مواقع بحرانی و بروز حوادثی چون آتش سوزی، افزایش ایستگاههای و توسعه و تجهیز آنها در دستور کار قرار گرفت. روبان ایستگاههای ۱۳۵ و ۱۳۸ در حالی قیچی شد که سازمان آتش نشانی شهرداری تهران ایستگاه ۱۳۸ را اختصاص به بانوان دادند. ایستگاه شماره ۱۳۵ آتش نشانی (محله باغ آذری) با وجود مراکز خرید و انبارهای بسیار در محدوده خیابان شهید صابونیان ، شوش ، بزرگراه بعثت و حریم بازار تهران و نیاز به حضور به موقع و موثر نیروهای خدمت رسان در مواقع بحرانی، یکی از نیازهای منطقه ۱۶ بود.

جزئیات ایستگاه ۱۳۵

۲۰۰۰ متر مربع مساحت

۶ دستگاه ماشین نجات سنگین

۲ ماشین منبع دار

۱ دستگاه تویوتا

۱ ماشین نجات سبک

۱ دستگاه نربان حریق

۱ دستگاه موتور

۱۸ بهمن؛ زیرگذر بزرگراه متوسلیان- باغستان

پروژه تقاطع متوسلیان - باغستان به طور جدی از سال ۱۴۰۰ عملیاتی شد. کل پروژه شامل زیر گذر و روگذر است که دسترسی شرق به جنوب با احداث زیرگذر در فاز اول فراهم می شود و این پروژه در فاز اول (زیرگذر) با هزینه ای در حدود ۱۲۰ میلیارد تومان تکمیل و بهره برداری شد. به گفته محمد رضا پوریافر شهردار منطقه ۲۱ این پروژه سبب اتصال جنوب به غرب می شود و ۴.۵ کیلومتر مسیر شهروندان را کاهش می دهد. عملیات روگذر پروژه آغاز شده است و سال ۱۴۰۴ تکمیل و بهره برداری می شود.

جزئیات پروژه

پیشرفت کار در سال ۱۴۰۰: ۶۰ درصد

فازهای پروژ: فاز اول (زیرگذر) و فاز دوم (روگذر)

اعتبار فاز اول: ۱۲۹ میلیارد تومان

اعتبار فاز دوم: ۱۵۰ میلیارد تومان

اثرات فاز اول: کاهش ۲ کیلومتر مسیر

اثراث تکمیل دو فاز: ۴.۵ کیلومتر

۲۰ بهمن؛ تهران شهر شهدا

جشنواره آیین شهر شهدا در فرهنگسرای خاوران افتتاح شد و به گفته محمد امین توکلی زاده معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهردار تهران محل اجرای برنامه بزرگ «شهر شهدا» در افسریه قرار دارد و در این جشنواره کارهای فرهنگی جذابی پیش بینی شده است. در این جشنواره محله های کودک، نوجوام، مقاومت، ایستگاههای شربت شهادت، .... لحاظ شده است که متناسب با عناوین موضوعات مختلفی در آن پیگیری و برنامه ها اجرا می شوند.

جزئیات پروژه

محه کودک: کودکان ۱ تا ۵ سال

محله نوجوان: رده سنی ۶ تا ۱۲ سال

محله جوان: رده سنی ۱۳ تا ۱۸ سال

محله بازار: ۷۰ غرفه

۲۱ بهمن؛ بازگشایی بازارهای تره بار

در راستای کمک به اقتصاد خانواده ها، شهرداری تهران توسعه بازارهای تره بار را در دستور کار قرار داد. محصولاتی که در این بازارهای عرضه می شود با کیفیت خوب عرضه می شود و قیمت ها هم حداقل ۴۰ درصد کمتر از مغازه ها است. بنابراین خرید از آنها برای شهروندان مقرون به صرفه است. در مراسمی ۲۰ مرکز فروش میوه و تره بار افتتاح و علاوه بر آن شهروندان در ایام فجر شاهد توسعه ۲ مرکز فروش میوه و تره بار بودند.

کد خبر 830854
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 2
  • IR ۰۶:۴۲ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۰
    0 0
    تومحله سرو و نیلوفر منطقه ۵ شهرداری بازار میوه و تره بار هم بزنه این محله دو الی سه مغازه داره بعد به قیمت خونه باباشون اجناس رو میفروشن